Facett Varberg

– en större och bredare rullgardin

Storleken på fönstren tenderar att bli större och större och det gör att vi som producent får anpassa oss och skapa nya lösningar för den nya marknaden. Just spolrullgardinen, har hos oss, sitt ursprung i den ökade efterfrågan på en invändig produkt till större fönster. Detta är en mångfacetterad solskyddslösning som passar lika bra i offentliga miljöer så som skolor, sjukhus, konferenslokaler som i hemmiljön där förutsättningarna kräver det.

Anderssons spolrullgardin kan du få med rullgardins- eller screenväv från Sandatex®, vilket ger dig många möjligheter att matcha in spolrullgardinen perfekt i den miljön den ska monteras i. Att tänka på när du funderar över att beställa en spolrullgardin är hur den ska manövreras, till Anderssons Facett kan du välja mellan vevbox, vev eller motor. Vad du väljer är i sin tur beroende av var och hur den ska användas.

Anderssons Facett lämpar sig utmärkt att seriekoppla tillsammans med en vev eller vevbox i t ex ett klassrum på en skola. Men lika bra gör den sig som motoriserad med fjärrkontroll i det höga eller breda fönsterpartiet i den nybyggda villan. Våra spolrullgardiner kan vi tillverka så breda som 380 cm och 360 cm höga och tillverkar det gör vi i vår fabrik på Varberg Nord.

Annan teknisk information: vid växel eller motor monteras spolrullgardinen på ett aluminiumrör med en diameter på 54 mm och vid vevbox på ett rör med 39 mm diameter. I dukens nederkant sys en ficka för ett bottenrör på 14 mm för att duken ska hålla sig sträckt och slät. Monterar gör du med hjälp av det kombinerade tak- och väggbeslaget som möjliggör ett stort antal monteringsvarianter.  Just offentliga miljöer kan ställa vissa krav på produkterna och många av våra vävar från Sandatex är flamskyddade alternativt brandklassificierade enligt UNE EN 13773:2003, NF P 92-503, BS 5867:2:80 och DIN 4102.