Markis & Persiennfabriken i Småland AB, Växjö förvärvar Anderssons Markisbutik i Varberg!

2020-03-19

Förvärvet från Draper Europe stärker Markis & Persiennfabrikens position och skapar en lokal marknadsposition genom landet från Kalmar i öst, genom Småland med Växjö och Ljungby, till Varberg i väst. Den 1 Mars 2020 övertas ansvaret för Anderssons markis butiksverksamhet.
- Vi är glada att välkomna Anderssons Markis butiks samt montörspersonal som ett naturligt steg i vår fortsatta expansion. Anderssons Markis personal harmoniserar väl och kompletterar våra kärnvärden med kvalité och personlig service, säger Magnus Leek, delägare till Persienn & Markisfabriken i Växjö.
Lars Roström, den andra delägaren fyller i:
- Med ny centralt placerad lokal och den starka lokala förankringen hos personal ger detta förvärv oss en fantastisk position i Varberg med omnejd att fortsatt växa utifrån.
Anderssons Markis som grundades i Varberg 1957 och har under åren fått hundratusentals nöjda kunder i närområdet. Den personliga service och lokala kännedom som byggts upp under åren genom varumärket ?Anderssons Markis? får nu en fortsatt expansion och kompletteras med en bredare och starkare organisation samt produktutbud.

Markis & Persienn Fabriken i Växjö grundades 2004 av Lars Roström och Magnus Leek. Sedan dess har de erbjudit skräddarsydda solskyddslösningar till både privat och offentlig miljö. Idag är de en av Sveriges större återförsäljare när det gäller solskydd och samarbetar med dem ledande tillverkarna av solskydd i Sverige och Europa. Nu utökar de sin verksamhet med förvärvet av Anderssons Markis AB och flyttar verksamheten till en ny butikslokal på Äckregårdsvägen 2 i Varberg.

Förvärvet från Draper Europe, var ett naturligt steg då Draper är en producent och fokus ligger på att serva återförsäljarled inom affärsområdet Solskydd. Draper har sedan starten mer än tredubblat omsättningen inom området solskydd och 2019 var ytterligare ett helt makalöst år med en stark tillväxt under säsong på +67%. Inför 2020 förstärks organisationen ytterligare både inom sälj, teknik och supportavdelning samtidigt som vår servicenivå mot återförsäljare blir förbättrad genom digitala verktyg och förbättrad kommunikation.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Leek, Markis & Persiennfabrik i Växjö 070-750 23 02
Lars Roström, Markis & Persiennfabrik i Växjö 070-750 23 01
Göran Peterson, Draper Europe AB 070-766 76 78