Lamellgardiner Varberg

En lamellgardin är ett utmärkt val om du vill skapa en modern och dekorativ fönstermiljö i kombination med ett funktionellt solskydd. Lamellgardinen passar mycket bra i dagens moderna hem med stora fönsterpartier med mycket ljusinsläpp.

En lamellgardin ersätter ofta den vanliga gardinen och då behövs det följaktligen ett bra urval av färger och mönster att välja mellan. Vår omfattande vävkollektion består av vävar från Sveriges och Europas ledande vävleverantörer. Det är mycket populärt att välja merparten av lamellerna i en neutral basfärg och komplettera med några lameller i en kontrasterande färg. Kanske hämtar du upp en färg från soffkuddar, stolsdynor eller liknande. Det går även att köpa enstaka lameller och med några enkla handgrepp kan du själv byta ut lamellerna och får därigenom möjlighet att förändra din lamellgardin allt efter tycke och smak.

Även detaljer såsom lina och kulkedja för manövrering samt bottenkedja kan fås som harmonierar med vävarna. Har du ljusa lameller finns detaljerna i vitt och för mörkare vävar kan du välja svarta detaljer. Skenan i lamellgardinens överkant finns i två utförande, vitt eller anodiserat.

Modeller

Det vanligaste sättet att manövrera en lamellgardin är, som nämnts ovan, lina och kulkedja. Det går även att motorisera en lamellgardin. Med motordrift kan du ex bekvämt från soffan manövrera din lamellgardin med en fjärrkontroll.

Lamellgardiner fungerar inte bara som ett solskydd utan erbjuder också ett mycket bra insynsskydd. Genom att vinkla de vertikala lamellerna anpassar du lätt gardinen till ett önskat ljusinsläpp. Vinklingen ger då även ett bra insynsskydd samtidigt som du ändå kan se ut och alltså inte behöver få känslan av "Instängdhet". Lamellerna kan även dras ifrån helt för maximalt ljusinsläpp.

Det finns också en modell som öppnas från mitten där hälften av lamellerna dras till höger och hälften till vänster. Detta gör att paketen med lameller på respektive sida blir mindre och följaktligen tar bort mindre av utsikten. Har du fönster med lutande överkant, ex på en gavel med fönster som går upp i spetsen? Inga problem, finns det en modell också för detta. Varje lamellgardin från Anderssons Markis är unik då den tillverkas exakt efter de mått som du behöver till dina fönster.

Alla Anderssons Markis lamellgardiner levereras med barnsäkerhetsdetaljer enligt EN 13120.

Vi hjälper dig

I vår butik och utställning i Varberg finns hela vårt invändiga sortiment representerat. Där kan du titta bland våra vävkollektioner, prova våra lamellgardiner och få tips och råd av vår solskyddskunniga personal.

Bor du i en radie från Falkenberg i söder till Kungsbacka i norr kan du även boka ett kostnadsfritt hembesök med måttagning och rådgivning. Montera själv? Här hittar du våra monteringsanvisningar.