Trygga leveranser redan 1957 och fortfarande

Med en historia som spänner över mer än ett halvt sekel, är Anderssons Markis en av landets äldsta återfösäljare av solskyddsprodukter. Vi är förmodligen också en av de mest envisa: för även om mycket förändrats, inte minst vad gäller sortimentet, har vi kvar samma framgångsformel idag som vid starten. Att stå för kvalitet och punktliga leveranser är ett koncept som genom åren gett oss stort erkännande och tiotusentals nöjda kunder – och varför ändra på det?

Från persienner till rullgardiner

Vårt företag grundades 1957 i Varberg av bröderna John & Sture Andersson. De döpte bolaget till Persienntillverkningen – vilket var precis vad man ägnade sig åt. Vid 50-talets slut rådde en riktig persiennboom i Sverige. På den tiden var det inte ovanligt att en ort av Varbergs storlek kunde stoltsera med en handfull persiennfabriker.

Bröderna Andersson skiljde sig dock från mängden. De var erkänt skickliga både vad gällde tillverkning och försäljning, och fick snart även andra typer av fönsteruppdrag, såsom mörkläggningar och spolrullgardiner. När bröderna i början av 60-talet startade en sömnadsavdelning för att producera spolrullgardiner i egen regi, anslöt en rad offentliga uppdragsgivare till den växande kundkretsen. Idag tillverkar vi inget utan agerar som återförsäljare och tillhandahåller produkter från ledande tillverkare i Sverige och Europa