Trygga leveranser redan 1957 och fortfarande

Med en historia som spänner över mer än ett halvt sekel, är Anderssons Markis en av landets äldsta tillverkare av solskyddsprodukter. Vi är förmodligen också en av de mest envisa: för även om mycket förändrats, inte minst vad gäller sortimentet, har vi kvar samma framgångsformel idag som vid starten. Att stå för kvalitet och punktliga leveranser är ett koncept som genom åren gett oss stort erkännande och tiotusentals nöjda kunder – och varför ändra på det?

Från persienner till rullgardiner

Vårt företag grundades 1957 i Varberg av bröderna John & Sture Andersson. De döpte bolaget till Persienntillverkningen – vilket var precis vad man ägnade sig åt. Vid 50-talets slut rådde en riktig persiennboom i Sverige. På den tiden var det inte ovanligt att en ort av Varbergs storlek kunde stoltsera med en handfull persiennfabriker.

Bröderna Andersson skiljde sig dock från mängden. De var erkänt skickliga både vad gällde tillverkning och försäljning, och fick snart även andra typer av fönsteruppdrag, såsom mörkläggningar och spolrullgardiner. När bröderna i början av 60-talet startade en sömnadsavdelning för att producera spolrullgardiner i egen regi, anslöt en rad offentliga uppdragsgivare till den växande kundkretsen.

Markiserna blir allt populärare

Persiennerna var den dominerande produkten fram till 70-talet. Då startades en egen markis- och rullgardinstillverkning, samtidigt som en ny boom "markisboomen" drog fram över landet. Den populariteten håller i sig och markiserna är än idag den absolut största produktgruppen hos oss. Mycket har dock utvecklats och idag tillverkar vi allt er av bland annat motordrivna markiser.

Under 80- och 90-talen letade sig brödernas goda rykte allt längre utanför den lokala marknaden. I takt med att efterfrågan på kvalitetsprodukter blev större, ökade också samarbetet med en trogen och fortfarande växande skara av återförsäljare landet runt.

Ny fabrik och utökat sortiment

År 1999 byggde bolaget, som bytt namn till Anderssons Markis, en ny fabrik i Varberg. Den nya anläggningen var dimensionerad för att kunna rymma verksamheten i många år. Trodde vi. Men med fortsatta framgångar, dröjde det bara några år in på 2000-talet innan vi blev trångbodda på nytt. Under 2005 inleddes därför projekteringen för en ny och rejält tilltagen produktionsanläggning på industriområde Varberg Nord. I slutet av 2006 tog vi vår nya och drygt 2.400 kvm stora fabrik i besittning. Sedan dess har vi öppnat ny butik som är centralt belägen mitt i Varberg.

Med erfarna medarbetare och effektiva produktionslokaler, har vi alla förutsättningar för att kunna producera solskyddsprodukter av absolut högsta kvalitet. Lägger man därtill att vi breddat sortimentet med flera ledande märkesprodukter (sedan år 2000 är vi t ex generalagent för belgiska Brustor Sunprotection – ett världsmärke inom markiser), så har vi en bra grund för nya framgångar. Det ser fortsatt ljust ut för Anderssons Markis och vi ser fram emot att utvecklas med nya produkter på marknaden när det gäller allt inom solskydd.