Fönstermarkiser för större fönster

Våra fönstermarkiser för lite större fönster har alla det gemensamt att de lämpar sig utmärkt för motorisering och seriekoppling. Motorleverantörer är Somfy Nordic® och tyska Geiger. Vår vävkollektion över markisvävar kommer från svenska Sandatex® i Borås. Kollektionen är mycket omfattande och vi vågar säga att i den finns något för alla smaker.

DA42

Först ut bland fönstermarkiserna för lite större fönster är DA42 där komponenterna kommer från Hunter Douglas. Det är en kompakt och stilren markis med kassett i aluminium som skyddar väven mot regn och smuts. Den mjukt rundade kassetten förmedlar en bild av modern design. Även fallarmarna är i aluminium. Du kan välja mellan klassisk front med markiskappa eller hög täckande front utan kappa. Markisstativ, dvs. kassett och armar kan fås i 3 färger: silver, vitt eller svart.

Max bredd för DA42 är 500 cm och maximalt utfall är 100 cm. Manövrering kan ske med in- eller utvändigt band, utvändigt vevreglage samt med motor. Vid motorisering kan du välja mellan kabelbunden motor med kontakt på väggen alternativt radiostyrd motor med fjärrkontroll. Till bägge alternativen finns sol- & vindautomatiker. Båda modellerna lämpar sig väl för seriekoppling.

DA45

Från Turnils® kommer också komponenterna till DA45. En fönstermarkis för lite tuffare förhållande där Robusta-armarna i aluminium, med förstärkta vajrar, tillsammans med den kraftiga frontprofilen ger en mycket stabil markis.
Även DA45 har en mjukt rundad aluminiumkassett som ger markisväven ett utmärkt skydd mot regn och smuts. Markisstativ, dvs. kassett och armar kan fås i 3 färger: silver, vitt eller svart.

DA45 har en maximal bredd på 500 cm och ett max utfall på 100 cm. Vi rekommenderar utvändigt vevreglage eller motor till MF-500 p.g.a. de kraftiga armarna. Alternativen vid motorisering är kabelbunden motor med kontakt på väggen eller en radiostyrd motor som manövreras med fjärrkontroll. Båda motoralternativen kan kompletteras med en sol- & vindautomatik. DA45 går mycket bra att seriekoppla.

DA52

Den tredje markisen med komponenter från Hunter Douglas är DA52. Det är en kraftig fönstermarkis utan kassett. DA52 0 tillverkas alltid med de kraftiga Robusta-armarna som kan fås i silver, vitt eller svart. För DA52 gäller en max bredd på hela 700 cm och ett max utfall på 120 cm.

Till DA52 rekommenderar vi vevreglage eller motor p.g.a. de kraftiga armarna. Även här är det kabelbunden, alternativt radiostyrd motor med fjärrkontroll som gäller. Sol- & vindautomatik finns att tillgå i båda varianterna. DA52 passar utmärkt för seriekoppling.

Vi hjälper dig

I vår butik och utställning i Varberg finns hela vårt sortiment av fönstermarkiser representerat. Där kan du titta bland våra vävkollektioner, prova våra fönstermarkiser både manuella och motoriserade och få tips och råd av vår solskyddskunniga personal.

Vi gör kostnadsfria hembesök med måttagning och rådgivning från Kungsbacka i norr till Falkenberg i söder.