Fönstermarkiser för större fönster

Våra fönstermarkiser för lite större fönster har alla det gemensamt att de lämpar sig utmärkt för motorisering och seriekoppling. Motorleverantörer är Somfy Nordic® och tyska Geiger. Vår vävkollektion över markisvävar kommer från svenska Sandatex® i Borås. Kollektionen är mycket omfattande och vi vågar säga att i den finns något för alla smaker.

Aruba/MF-501

Först ut bland fönstermarkiserna för lite större fönster är Aruba/MF-501 där komponenterna kommer från Turnils®. Det är en kompakt och stilren markis med kassett i aluminium som skyddar väven mot regn och smuts. Den mjukt rundade kassetten förmedlar en bild av modern design. Även fallarmarna är i aluminium. Du kan välja mellan klassisk front med markiskappa (MF-501) eller hög täckande front utan kappa (Aruba). Markisstativ, dvs. kassett och armar kan fås i 3 färger: silver, vitt eller svart.

Max bredd för MF-501/Aruba är 500 cm och maximalt utfall är 100 cm. Manövrering kan ske med in- eller utvändigt band, utvändigt vevreglage samt med motor. Vid motorisering kan du välja mellan kabelbunden motor med kontakt på väggen alternativt radiostyrd motor med fjärrkontroll. Till bägge alternativen finns sol- & vindautomatiker. Båda modellerna lämpar sig väl för seriekoppling.

MF-500

Från Turnils® kommer också komponenterna till MF-500. En fönstermarkis för lite tuffare förhållande där Robusta-armarna i aluminium, med förstärkta vajrar, tillsammans med den kraftiga frontprofilen ger en mycket stabil markis.
Även MF-500 har en mjukt rundad aluminiumkassett som ger markisväven ett utmärkt skydd mot regn och smuts. Markisstativ, dvs. kassett och armar kan fås i 3 färger: silver, vitt eller svart.

MF-500 har en maximal bredd på 500 cm och ett max utfall på 100 cm. Vi rekommenderar utvändigt vevreglage eller motor till MF-500 p.g.a. de kraftiga armarna. Alternativen vid motorisering är kabelbunden motor med kontakt på väggen eller en radiostyrd motor som manövreras med fjärrkontroll. Båda motoralternativen kan kompletteras med en sol- & vindautomatik. MF-500 går mycket bra att seriekoppla.

MF-700

Den tredje markisen med komponenter från Turnils® är MF-700. Det är en kraftig fönstermarkis utan kassett. MF-700 tillverkas alltid med de kraftiga Robusta-armarna som kan fås i silver, vitt eller svart. För MF-700 gäller en max bredd på hela 700 cm och ett max utfall på 120 cm.

Till MF-700 rekommenderar vi, precis som till MF-500, vevreglage eller motor p.g.a. de kraftiga armarna. Även här är det kabelbunden, alternativt radiostyrd motor med fjärrkontroll som gäller. Sol- & vindautomatik finns att tillgå i båda varianterna. MF-700 passar utmärkt för seriekoppling.

Optima 70

Från norska Lunex® har vi hämtat komponenterna till Optima 70. En fönstermarkis med kassett i modern design som skyddar markisduken från nötning av väder och vind. Kassetten har den egenskapen att den är öppen i bottnen. Detta för att hindra att smuts, snö och isvatten samlar sig där. Optima 70 har samma arm och frontprofil som lillebror Optima 43 men tillverkas på ett kraftigare dukrör som möjliggör motormanövrering.

Optima 70 tillverkas i bredder upp till max 600 cm och med maximalt utfall 100 cm. Markisstativet på Optima 70 finns i RAL 7035. Manövreringsmöjligheter för Optima 70 är in- eller utvändigt banduppdrag, utvändigt vevreglage samt motordrift. Motoralternativen är kabelbunden motor med strömbrytare på väggen eller radiostyrd motor med fjärrkontroll. Köp till en sol- & vindautomatik och dina markiser sköter sig själva. Optima 70 kan med fördel seriekopplas.

Optima Plaza Fasad

Nästa markis med komponenter från Lunex® är en fönstermarkis som tål lite mer. Samma modernt designade kassett som Optima 70 men med dubbelverkande gasdämpade armar som håller duken stram oavsett armvinkel. Mycket användbart för fasader i vindutsatta miljöer.

Plaza Fasad tillverkas i bredder upp till 600 cm med max utfall 100 cm. RAL 7035 är den kulör som gäller på markisstativet. P.g.a. de kraftiga gasdämpade armarna rekommenderar vi utvändigt vevreglage eller motor som manövreringsalternativ. Motoralternativen är, som till de övriga fönstermarkiserna i den här kategorin, kabelbundet med strömbrytare på väggen eller radiostyrt med fjärrkontroll. Plaza Fasad är en modell som passar mycket bra för seriekoppling.

Optima Plaza Ceiling

Optima Plaza Ceiling, även den med ursprung från norska Lunex®, är en fönstermarkis utan kassett. Den har samma kraftiga gasdämpade armar som Plaza Fasad som håller väven spänd oavsett vinkeln på armarna. Plaza Ceiling kan monteras i såväl tak som vägg. Lägg till ett par vinkelbeslag för armarna, och du får ett snyggt balkongmontage utan att använda en extra bensats.

Du manövrerar Plaza Ceiling med vevreglage alternativt motor. Även här är motoralternativen två, kabelbundet med strömbrytare på vägg eller radiostyrt med fjärrkontroll.

Vi hjälper dig

I vår fabrik i Halmstad tar det cirka 10 arbetsdagar från lagd order till att den färdiga produkten skickas härifrån. Leveranstiden varierar beroende på var slutkunden finns.

I vår butik och utställning i Varberg finns hela vårt sortiment av fönstermarkiser representerat. Där kan du titta bland våra vävkollektioner, prova våra fönstermarkiser både manuella och motoriserade och få tips och råd av vår solskyddskunniga personal.

Vi gör kostnadsfria hembesök med måttagning och rådgivning från Kungsbacka i norr till Falkenberg i söder.