Finess, Sunflex och semikassett

Terrassmarkiser från vår nordiska leverantör Lunex® och storsäljare sedan många år. Två allsidiga markiser med Lunex patenterade uppfinning med vinkelomställning, vilket i det praktiska livet innebär att du som användare av markisen lätt kan ställa om fallvinkeln själv. När solen står lågt kan du anpassa terrassmarkisens vinkling efter detta.

Motor & Automatik

Finess och Sunflex manövreras med vev eller motor. Anderssons Markis har ett antal olika motorleverantörer så som Somfy®, Becker och Vestamatic®. Till alla motorer finns sol- och vindautomatiker och kan styras med fjärrkontroll eller brytare på vägg. Finessen med just automatik är att solskydden sköter sig själva. Till exempel när du är på jobbet går markiserna ut när solen ligger på och när du kommer hem är inomhustemperaturen behaglig, likväl som att markiserna automatiskt går in om det börjar blåsa för mycket. Skugga på dina villkor.

Tillval

Bland tillvalsalternativen finns vindsäkring i tre teleskoplängder, vilket ger din terrassmarkis en stabilitet i lite blåsiga miljöer. Stagen kan fästas i marken eller i ett räcke. Lunex terrassmarkiser går även att komplettera med en frontgardin som kan beskrivas som en höj och sänkbar kappa som sitter inuti frontlisten och regleras med vev. Frontgardinen tillverkas i screenväv som släpper igenom lagom med luft och ljus samtidigt som du får en ombonad uterumskänsla. Väven finns i många olika färger för att du ska kunna hitta precis rätt nyans att matcha till markisväven du väljer och markisväven hittar du bland Sandatex 300 olika färger och randningar.

Du kan även utrusta din terrassmarkis med ett tak av aluminium som skyddar väven och konstruktionen när den monterats på extra utsatta ställen. Samtliga ovan nämnda tillval så som ställbar vinkling, vindstag, frontgardin går även att få på Lunex semikassett. Den innehar samma robusta konstruktion som övriga markismodeller i Lunex sortiment men skiljer sig på den punkten att inget tak behövs eftersom markisen är nästan helt försluten i en kassett.

Terrassmarkiserna kan vi tillverka med så långt utfall som 410 cm och 700 cm i bredd. Standardfärgen på stativet är RAL 7035, vilket är en neutral smutstålig ljusgrå lackad kulör men samtliga markiser kan även fås i svart lack.