B-21 markisen för takmontering

Brustor® B-21 är en modern och kompakt terrassmarkis i kassett lämpad för takmontering. Tack vare sin låga höjd, endast 136 mm, så är den utmärkt till balkonger och terrasser där du har trångt mellan dörrbladet och takfoten. Anderssons Markis är Sveriges generalleverantör till Brustor och detta är ett samarbete som pågått sedan 1999.

Kassetten kommer som standard i Brustor vit men finns i många olika RAL-kulörer som tillval. Att beställa din markis lackad i en annan färg är ett utmärkt sätt att integrera markisen i övrig exteriör på huset så som färger på fönster, foder, stuprännor och tak eller staket och plattsättningar.

Monteringen av en Brustor B-21 är enkel. Armarna sitter på fasta gavelbeslag, vilka också utgör markisens upphängningsbeslag. Den tillverkas med en minimibredd av 205 cm upptill en maxbredd på 550 cm. Armarna som går ut från markisen kan du få så långa som 3 meter. Brustor B-21 tillverkas hos Brustor i Belgien vilket innebär en något längre leveranstid än de sedvanliga 10 arbetsdagarna. (En markis som däremot tillverkas i vår fabrik i Varberg är Brustor B-25 Elite.) Du kan läsa mer om den här.

En bra säkerhetsdetalj att utrusta din markis med är en trådlös vindsensor också kallad skakis. Det är liten box som fästs i frontlisten på markisen. När den skakar tillräckligt mycket, det vill säga när det blåser för kraftig vind, skickar den signaler till motorn att dra in markisen. En bra försäkring att ha de gånger du glömmer att ta in markisen och åker hemifrån. Våra vindsensorer kommer ifrån Somfy® och finns i grått, svart och vitt.

Vi guidar dig

När du ska köpa en markis är det bästa att ta hjälp av en kunnig teknisk solskyddsexpert som kan ge dig råd baserade på just dina monteringsförutsättningar t ex sett till väderstreck, husmaterial och läge. Våra säljare kommer gärna hem till dig med bilen full av prover och idéer. Boka ett kostnadsfritt hembesök här