ODL Out Door Living

Uteplatsen och trädgården blir mer och mer som en förlängning av hemmet. I takt med denna utveckling hittar du nu Brustors Out Door Living-system i Anderssons Markis sortiment, vilket kan beskrivas som en fusion mellan ett uterum och en terrassmarkis, fast med mycket fler valmöjligheter att anpassa användandet efter omständigheter så som väder och årstid. Out Door Living handlar om att skapa en ombonad känsla trots att du är utomhus. Ett vardagsrum fast på terrassen, altanen eller i trädgården som tidigarelägger våren, skuggar och svalkar under sommaren och förlänger sommaren när hösten gör antåg.

Brustor B-200

En pergolamarkis som bjuder på många valmöjligheter. Takkonstruktionen består av roterande lameller vilket gör att du med hjälp av fjärrkontroll kan reglera solljuset till precis så mycket eller lite du vill släppa in. I sidorna går det att integrera screen med transparenta fönster för att kunna köra ner när väder och vind kräver det och upp när det blir varmt, allt genom en knapptryckning på fjärrkontrollen. Till Brustor B-200 finns också LED-ljus och värme som tillval vilka bidrar ytterligare till att skapa en mysig och hemtrevlig miljö utomhus.

Pergolamarkisen kan fästas i en fasad eller stå ensam på fyra stolpar, men går även att koppla ihop parvis. I konstruktionen finns takrännor inbyggda för diskret vattenavrinning till de vertikala stolparna. Färg och form är alltid viktiga aspekter att fundera över när du väljer solskydd och Brustor B-200 kommer i två standardfärger som är Brustor Vit och Ral 7016 (en grafitgrå nyans) men över 200 hundra RAL-kulörer finns också som tillval.

För att möta de utmaningar som det skandinaviska vädret kan ställa oss inför kan du även utrusta din pergolamarkis med en regn- och snösensor. Den är mycket användbar de gånger du t ex inte är hemma och det börjar regna, då stängs automatiskt lamelltaket. Samt att när temperaturen sjunker under 2° grader så öppnas lamelltaket med tio grader för att förhindra skador på gummidelar och motorer. En annan säkerhetsdetalj är att regn- och snösensorn även känner av regn (snö) under 2° grader och för att inte snön ska samlas och bli för tung så öppnas lamelltaket helt.

Vi guidar dig

Anderssons Markis kan leverera Brustor B-200 med maxmåtten 700 cm bred och 350 cm i utfall. Besök gärna vår butik i Varberg. Här finns mycket inspiration att hämta och i vår utställning finns, bland mycket annat, två olika sorters pergolamarkiser uppmonterade.